Hoofdmenu

Veel gestelde vragen acupunctuur

Veel gestelde vragen acupunctuur

 

Hieronder kunt antwoorden vinden op veel gestelde vragen.
Mocht uw vraag hier niet bijstaan, dan kunt u natuurlijk ook persoonlijk
contact met me opnemen.

 

Is acupunctuur pijnlijk?

Doorgaans is acupunctuur niet pijnlijk. Patiënten geven aan bepaalde punten helemaal niet of nauwelijks te voelen, terwijl ze bij andere punten een prikkelende sensatie ervaren. Bij een enkele behandeling kan acupunctuur kort als pijnlijk worden ervaren.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.  Na het eerste consult maakt de behandelend acupuncturist op basis van eerdere ervaringen en kennis over de klacht,  een inschatting van het te verwachten aantal behandelingen. Acute klachten genezen vaak al na één of enkele behandeling, chronische klachten vereisen meestal een langer genezingsproces.

Moet ik voor de acupunctuurbehandeling iets meenemen?

Nee, u hoeft niets specifieks meenemen. Het is wel aan te bevelen om kleding te dragen die niet te strak zit, zodat de acupuncturist gemakkelijk bij de specifieke acupunctuurpunten kan komen.

Mag ik voor de acupunctuurbehandeling iets eten?

Het is aan te bevelen om ongeveer een uur vóór de behandeling iets te eten zodat u tijdens de behandeling geen hongergevoel krijgt. Een volle maag is niet aan te raden.

Is acupunctuur geschikt tijdens zwangerschap?

Acupunctuur kan heel goed tijdens de zwangerschap worden toegepast. De behandelend acupuncturist weet welke punten wel of niet behandeld mogen worden.

Ik gebruik medicijnen. Moet ik daarmee stoppen?

Het is niet aan te raden om medicijngebruik, voorgeschreven door een arts, zondermeer te staken. Als uw klacht verbetert, kan in overleg met de behandelend arts worden gekeken of het gebruik ervan kan worden verminderd of zelfs gestopt kan worden. Overleg tussen huisarts en acupuncturist behoort altijd tot de mogelijkheden.

Moet ik mijn huisarts op de hoogte stellen?

Acupunctuur is een hele mooie aanvulling op de reguliere geneeskunde. Uiteraard kunt u aan uw huisarts laten weten dat u acupunctuurbehandeling heeft, maar het is geen verplichting. Indien gewenst kan er ook met de huisarts worden overlegd en samengewerkt.

 

Veel gestelde vragen over acupunctuur